Bestelbus beschoten: daders aangehouden

Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat er iemand was bedreigd met een vuurwapen op de Andersonweg in Roermond naar aanleiding van een conflict in het verkeer.

Vanuit een rijdende auto zou er op een bestelbus geschoten zijn. Kort daarvoor hadden ze al een zelfde soort melding ontvangen, ter hoogte van het park Hattem zou ook vanuit een auto geschoten zijn. Terwijl op het bureau de aangifte werd opgenomen van de bedreiging werd de auto leeg aangetroffen op een parkeerplaats aan de Heinsbergerweg. Nadat de auto door de politie een tijdje in de gaten gehouden was, werd gezien dat er personen in de auto stapten en wegreden vanaf de parkeerplaats. Enkele straten verder werden twee personen, met getrokken vuurwapens, uit de auto gehaald en aangehouden.

Deze manier van aanhouden wordt de BTGV-procedure genoemd, Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten. Deze procedure wordt door de politie gebruikt wanneer er vuurwapens in het spel zijn.

In de auto werden twee vuurwapens, drie ploertendoders, twee busjes traangas, een taser en munitie aangetroffen. De twee verdachten, afkomstig uit België, zitten vast voor verder onderzoek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.