Inderdaad drugslab in Ospel

In zeecontainers op een perceel bij een woonhuis aan de Broenenhoup in Ospel is inderdaad een drugslab aangetroffen. Het lab is niet in werking.

Experts van LFO (Landelijke Faciliteit Ontmanteling), die op verzoek van de politie en brandweer onderzoek doen, troffen het lab aan.

Er bevond zich een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs in de zeecontainers. Over hoeveelheden is op dit moment nog niets te zeggen. Ook is nog niet bekend of het lab recent nog in werking is geweest. LFO spreekt van een middelgroot drugslab. De grond rondom de zeecontainers is vervuild en zal verwijderd moeten worden.

LFO zal woensdagavond nog starten met inventarisatie en voorbereidende werkzaamheden voor de ontmanteling van het drugslab. Dit zal donderdag in de loop van de ochtend verder gaan. Dan zullen de spullen ook afgevoerd worden.

Er is geen gevaar voor de directe omgeving. Het terrein is afgezet en zal vannacht bewaakt worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.