‘Over jou, over mij’-campagne met Virtual Reality in Weert

‘Over jou, over mij’ is de nieuwe campagne van de Antidiscriminatievoorziening (ADV) Limburg. De campagne gaat over mensen. Dus over jou, over mij. Over normen en waarden. Over hoe wij in Limburg, in Nederland, in de wereld, met elkaar (willen) omgaan. Ook in Weert. Daarom doet de gemeente Weert mee aan deze campagne. Kijk en praat met ons mee! De campagne start in Weert op donderdag 4 augustus 2016. In de centrale hal van het stadhuis staan medewerkers van de ADV Limburg met Virtual Reality-brillen voor jou klaar.

Met behulp van een Virtual Reality-bril (VR) ervaar je hoe het voelt om ongelijk behandeld of gediscrimineerd te worden. De VR-films plaatsen de kijker in situaties waarin discriminatie voorkomt. Je ervaart dit dan vanuit het perspectief van het slachtoffer. In de VR-films komen drie thema’s aan bod: leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt, discriminatie op grond van ras/godsdienst en discriminatie op grond van een handicap.

Bij ADV Limburg kun je terecht voor het doen van een melding van discriminatie, voor informatie, advies en ondersteuning. ADV Limburg is telefonisch te bereiken via (043) 321 84 89. Maar hulp kan ook worden gevraagd via het meldformulier op www.advlimburg.nl. Kijk voor meer info ook eens op www.overjouovermij.nl.

(gemeente Weert)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.