Maak het inbrekers niet gemakkelijk

De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Ze weten dat bewoners van huis zijn en zien bijvoorbeeld een raam open staan.

Om het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen, vraagt de politie u om de volgende tips op te volgen. Om zo inbraken te voorkomen!

  • Op vakantie? Licht de buren in. Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.
  • Dagje weg? Deur op slot! Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Bel 112 bij verdachte situaties. Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Naast deze tips, blijft het van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken. Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Een erkende PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u op de site van het politiekeurmerk.

Meer informatie
Voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer preventietips om veilig te wonen zie politiekeurmerk.nl of www.politie.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.