Mogelijk drugslab Ospel

De politie is woensdag een onderzoek gestart naar een mogelijk drugslab op een perceel bij een woonhuis aan de Broenenhoup in Ospel. De directe omgeving is afgezet in afwachting van de komst van experts van het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO).

Naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniem melding namen agenten rond 14.30 uur een kijkje bij een woning aan de Broenenhoup. Op het perceel staan zeecontainers waarin een mogelijk drugslab zit. De omgeving is afgezet en de brandweer heeft metingen verricht. Omdat er een aparte geur hangt is in overleg besloten de komst van experts van het LFO af te wachten. Zij zullen een verkenning instellen, waarna er pas duidelijkheid is of er daadwerkelijk sprake is van een eventueel drugslaboratorium. De verwachting op dit moment is dat de omgeving de komende uren nog afgesloten is in verband met het onderzoek. De twee bewoners van het woonhuis op het perceel zijn aangehouden door agenten.

Wat doet de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO)?
De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan. Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.