Open dag bijenhal bij Bezoekerscentrum Leudal

Op zondag 7 augustus vindt er van 13:00 tot 17:00 uur een open dag plaats van de bijenhal bij Bezoekerscentrum Leudal.

In de loop van een jaar halen honingbijen op verschillende planten nectar en stuifmeel. In juli hebben de bijen heel goed nectar kunnen halen van de linde, maar ook planten als de tamme kastanje, liguster, distel, en het wilgenroosje worden bezocht.

Het gaat beter met de honingbijen. De laatste jaren stierven er in de winter veel volken. Maar in de laatste winter viel het mee, slechts 7 % van de bijenvolken ging dood, en imkers weten dat dat de normale wintersterfte is. Maar als het beter gaat met honingbijen zegt dat nog niets over de meer dan 300 andere soorten bijen in ons land. Voor veel soorten zijn de omstandigheden in onze omgeving nog zo dat het moeilijk is om te overleven.

Wil u meer weten over het leven van de bij?
Kom dan naar de bijenhal waar een imker aanwezig is, die u graag over bijen vertelt. En let dan eens op het bouwplan van de bijenhal, die bestaat uit twee zeshoeken, dezelfde zeshoeken die we vinden in de bijenraten. Die zeshoekige vorm van de bijenraat cellen is de meest efficiënte vorm: in de cellen kunnen de larven opgroeien tot volwassen bijen, en in de cellen kan zeer efficiënt honing of stuifmeel opgeslagen worden.

Toegang € 2,00 (incl. entree museum), kinderen t/m 12 jaar gratis.

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
6081 NP Haelen
0475 – 497010

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.