Pastoor overvallen, gewond naar ziekenhuis

Op zondag 31 juli 2016 om 14.40 uur werd pastoor Jos Vanderlee van Lanaken (65 jaar) het slachtoffer van een overval in zijn woning.

De overvaller stelde zich eerst voor als kandidaat asielzoeker in Nederland, wenste hulp en een douche. Na de douche vroeg hij aan de pastoor geld. De pastoor is op die vraag niet ingegaan. Daarop ontstond een schermutseling met gebruik van een mes. Pastoor Vanderlee verweerde zich en raakte hierbij gekwetst aan handen en pezen. De overvaller is op de vlucht geslagen.

De pastoor werd met de ziekenwagen naar het ziekenhuis te Genk overgebracht en wordt momenteel geopereerd. De kwetsuren zijn zeker niet levensbedreigend.

Op basis van de huidige informatie kan worden gesteld dat deze overvaller geen bewoner is van het asielcentrum in Lanaken. Deze overval staat ook los van de IS– en andere terreur die Europa in haar greep houdt. Pastoor Vanderlee is verantwoordelijk voor de 8 parochies op het grondgebied van Lanaken en werd begin deze maand nog gevierd voor zijn 40-jarig priesterschap. Het parket Limburg en de politie Lanaken-Maasmechelen met bijstand van het gerechtelijk labo en de speurhondengeleiders voeren momenteel het onderzoek. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 101 of via info@pzlanaken-maasmechelen.be.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.