Raadslid Jos Meeuws overleden

Jos Meeuws uit Echt, raadslid voor Fractie M en M Echt-Susteren in de gemeenteraad van Echt-Susteren, is vannacht plotseling overleden.

Met grote verslagenheid is kennis genomen van het overlijden van raadslid en fractievoorzitter M en M Jos Meeuws. Na een zeer kort ziekbed is hij vannacht, 15 juli 2016, overleden. Hij is 63 jaar geworden.

Jos MeeuwsActief & betrokken
Meeuws maakte sinds 1978 deel uit van de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Echt voor de Initiatiefgroep ‘78. Na een korte afwezigheid heeft hij sinds 1990 onafgebroken in de gemeenteraad gezeten. Sinds 2010 is hij de nestor (langst zittend gemeenteraadslid) van de gemeente Echt-Susteren. In de politiek is hij bekend als karakteristiek raadslid, die altijd de vinger op de zere plek wist te leggen, geen blad voor zijn mond nam, maar bovendien ook met de nodige humor altijd zijn standpunt uitdroeg.

Naast zijn passie voor politiek is Jos altijd actief geweest binnen allerlei verenigingen en maatschappelijke organisaties, zoals Kindervakantiewerk Echt, Stichting Culturele Kring Echt, Werkgroep Straattheater Echt-Susteren, Supportersclub R.I.O.S.’31 en de Samenwerkende Echter Jeugdverenigingen. Ook is bij betrokken bij het Bavaria PlatsSpektakel, Music Night Echt, Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul Pey-Echt en kunstenaarscollectie KC61. Uiteraard is hij ook gekend van zijn radioprogramma’s bij de Lokale Omroep Echt-Susteren.

Jos wordt herinnerd als een enorm betrokken en actief man in Echt en omstreken en gaat zeer gemist worden.

Rouwregister
Vanaf maandag ligt in de raadzaal in het gemeentehuis (Nieuwe Markt 55 in Echt) een rouwregister voor iedereen die z’n medeleven wil betuigen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.