Sport na school weer van start in het nieuwe schooljaar

In het schooljaar 2016-2017 gaan de naschoolse sportactiviteiten van Let’s Move weer van start. Een van die activiteiten is Sport na school, een sportkennismakingsprogramma voor alle kinderen van basisscholen in Weert en omgeving. 

Let’s Move organiseert sportactiviteiten voor jeugd en jongeren van Weert en is onderdeel van Punt Welzijn. De activiteiten worden financieel ondersteund door de Provincie Limburg en de Rabobank. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met de lokale sportverenigingen om een breed sportaanbod voor deze doelgroep te creëren. Let’s Move organiseert zowel buurtsport- als sportkennismakingsactiviteiten.

Sport na school is een van de sportkennismakingsprojecten van Let’s Move. Deze activiteit heeft als doel om kinderen van de basisschool kennis te laten maken met het diverse sportaanbod van Weert om zich na verloop van tijd wellicht aan te melden bij een sportvereniging. In een jaar tijd maken kinderen kennis met 10 verschillende sporten. Kinderen kunnen zo een gerichte keuze maken die aansluit bij hun interesse en sportkwaliteiten. We onderscheiden 2 verschillende leeftijdsgroepen tijdens de sport na school lessen. De groepen 1 en 2 maken tijdens de lessen met name kennis met de grondvormen van bewegen die aansluiten op de desbetreffende sport. De groepen 3 tot en met 6 gaan tijdens de lessen al meer in op techniek en tactiek van de sport.

De lessen Sport na school worden gegeven op 3 locaties in Weert; Gymzaal Markeent, Sporthal Boshoven en Sporthal Aan de Bron. Op deze locaties worden de lessen voor zowel de groepen 1 en 2 als de groepen 3 tot en met 6 van de basisschool aangeboden. De groepen 1 en 2 kunnen op maandag terecht in sporthal Boshoven. Op de dinsdag kan er gesport worden in gymzaal Markeent en Sporthal Aan de Bron. De lessen voor de groepen 3-6 vinden plaats op donderdag in gymzaal Markeent, sporthal Aan de Bron en sporthal Boshoven. Daarnaast vindt er voor deze groep op vrijdag nog een activiteit plaats in gymzaal Markeent. Alle lessen worden gegeven van half 4 tot half 5 ’s middags. In de schoolvakanties is er geen Sport na School.

Voor de lessen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden kan gedurende het hele schooljaar. Bij opgave voor 1 augustus geldt een korting van 5 euro. De lessen gaan vanaf 5 september 2016 van start tot en met het einde van het schooljaar in 2017.

Voor meer informatie en het inschrijfformulier kijk je op www.letsmoveweert.com.

Je kunt ook contact opnemen met Debbie Wismans, combinatiefunctionaris en coördinator naschoolse activiteiten. Telefoon: 06-21459308 of per email d.wismans@puntwelzijn.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.