Traditionele Koorjaar Afsluiting Koninklijk Roermonds Mannenkoor

Op zondag 17 juli a.s. sluit het Koninklijk Roermonds Mannenkoor om 16.30 uur traditioneel het koorjaar af bij Mijnheerkens in Roermond. In een kort optreden zal een Limburgs repertoire worden gezongen aan de Millennium boom en gedenkplaat die het KRM in 2000 bij Mijnheerkens heeft geplaatst.

Voor de kathedraal in Roermond staat de KRM stele die het koor daar geplaatst heeft in 2007 ter herinnering aan de KRM-reis naar Santiago in 2006 en om Roermond als pelgrimsplaats te markeren op de route naar Santiago.

Het KRM is een groeiend regionaal koor van ruim 90 leden met een breed repertoire, maar bij Mijnheerkens ligt de nadruk altijd op lokale zang in de vorm van het Limburgs en Roermonds Volkslied, Geneet van ‘t Laeve, Leefde veur de sjtad, Dr Cuipers, Wie schoân ôs Limburg is, De Maas, etc. Daarna gaat het koor aan de verdiende BBQ en onder het genot van een Limburgs biertje wordt het koorjaar nabesproken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.