Turkse investeerder nieuwe eigenaar Fortuna Sittard

De Turkse investeerder Isitan Gün krijgt 85% van de aandelen in handen en is daarmee de nieuwe eigenaar van voetbalclub Fortuna Sittard. De club gebruikt de investering van Gün deels voor het betalen van het crediteurenakkoord. De uitwerking van dit crediteurenakkoord gebeurt volgens afspraak op 22 juli. De daarvoor benodigde investering van Gün staat inmiddels op de bankrekening van Fortuna Sittard.

De afgelopen dagen maakte Gün kennis met de club. Zo bezocht hij het oefenduel tegen Fleetwood Town en maakte hij alvast kennis met een deel van de achterban. De ontmoeting met een afvaardiging van de supportersvereniging ervoer Gün als bijzonder prettig. “Het was een gesprek van voetbalsupporters onder elkaar”, kijkt Gün terug. “De supporters en ik, we begrepen elkaar meteen. Het was prachtig om hun liefde voor deze mooie club te zien.”

De voetbalwereld is Gün niet vreemd, want hij werkte in het verleden voor de Turkse topclub Galatasaray. Gün had altijd de droom om zelf eigenaar te zijn van een voetbalclub. Met de overname van Fortuna komt die wens uit. “De keuze om een club in Nederland te kopen is niet toevallig. Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal. Fortuna is een geweldige club, met een schitterende historie. Grote spelers hebben hier hun eerste stappen in het betaald voetbal gezet. Eén van mijn doelen is om de Fortuna Sittard Academy te versterken, zodat onze opleiding weer een prominente plaats in het Nederlandse voetbal gaat innemen.”

Supporters hoeven zeker niet te vrezen dat Gün Fortuna snel de rug toekeert: “Ik ben hier voor de lange termijn. Hopelijk ben ik snel onderdeel van de Fortuna-familie en samen gaan we bouwen aan iets moois. Aan de cultuur van de club ga ik zeker niets veranderen. Fortuna blijft Fortuna. Of ik veel nieuwe spelers ga aantrekken? Ik heb vertrouwen in de huidige selectie en de technische staf. Als er versterking bij komt, dan gebeurt dat altijd in nauw overleg met de staf. Ik ga niet op stel en sprong allerlei veranderingen doorvoeren. Stap voor stap is het motto, en elke stap brengt ons weer verder.”

(Fortuna Sittard)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Turkse investeerder nieuwe eigenaar Fortuna Sittard”

  1. Geweldig toch? Nu is Fortuna ook weer uit de zorgen en is de club gered. De laatste jaren moest men maar afwachten of het nieuwe seizoen nog wel gespeeld kon worden. Gefeliciteerd Fortuna !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.