Valse briefjes van 20 en 50 euro in omloop

De laatste tijd werd er in verschillende handelszaken in Bree betaald met nagemaakte biljetten van 20 en 50 euro. Sommige namaakbiljetten zijn nauwelijks van de echte te onderscheiden. Aan handelaars wordt daarom gevraagd om hun biljetten te scannen.
Je kan biljetten ook zelf controleren. Daarvoor gebruik je de ‘kijk, voel, kantel-methode’. Bij deze methode worden de voelbare inkt, het watermerk, het cijfer en het hologram snel gecontroleerd. Wanneer je het biljet aan een grondige controle wil onderwerpen, krijg je hier alle kenmerken op een rij. Er bestaat ook een app (Echt of Vals app) om eurobiljetten te controleren. De app is beschikbaar voor IOS en Android.
Wat moet je doen wanneer je een vals biljet hebt ontvangen? Eén advies: altijd aangifte doen bij de politie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.