Zwemmersjeuk in Sittard

In het water van stadsspeelbos Sjabolleke in Sittard is zwemmersjeuk vastgesteld.

Zwemmersjeuk veroorzaakt rode plekken en bultjes die behoorlijk kunnen jeuken. De gemeente Sittard-Geleen heeft borden bij de ingangen geplaatst om ouders en kinderen te waarschuwen niet in contact te komen met het water in het speelbos.

Na klachten van ouders over jeukende bultjes bij hun kinderen, heeft de gemeente Waterschap Roer en Overmaas vanochtend gevraagd om onderzoek te doen naar de oorzaak. Daaruit is gebleken dat er sprake is van zwemmersjeuk. Zwemmersjeuk wordt veroorzaakt door de larven van een wormsoort die bij eenden voorkomt. Na contact met de huid ontstaat een allergische reactie. De gemeente adviseert bezoekers van het speelbos contact met het water te vermijden.

Meldingen over gevaarlijke watersituaties en/of slechte ervaringen met zwemmen kunnen dag en nacht gemeld worden bij het Meldpunt Water: tel. 0800 0341 (gratis nummer). Ook voor meldingen over watervervuiling, vissterfte of botulisme (dode vogels en eenden) kan dit nummer gebeld worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.