Boek over Dick Nanninga

dick nanninga

Ruim een jaar geleden stierf de in Neeroeteren woonachtige voetballer Dick Nanninga. Op 29 september verschijnt er een boek over het clubicoon van Roda JC, getiteld De Lange. Schrijver is Jeroen Siebelink. Het boek zal gaan over de hoogtijdagen van Dick, maar ook zijn dood zal ter sprake komen.

Dick Nanninga verwierf internationale bekendheid met zijn doelpunt in de WK-finale van 1978 tegen Argentinië. Als invaller scoorde hij acht minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker, 1-1. Het Nederlands elftal verloor uiteindelijk in de verlenging met 3-1.

Piet Keizer van Ajax komt na het WK hoogstpersoonlijk naar Kerkrade om Nanninga te polsen voor het grote Ajax. Dick ziet dat niet zitten, hij heeft zijn bloemenzaak in Kerkrade en heeft het uitstekend naar zijn zin bij Roda JC. Hij slaat de aanbieding af.

Nanninga was getrouwd en had twee dochters en een zoon. Hij scheidde van zijn vrouw en woonde op latere leeftijd samen met een vriendin in Neeroeteren.

Slechte gezondheid

De laatste jaren van zijn leven kampte hij met een slechte gezondheid. In 2012 werd zijn linkeronderbeen geamputeerd als gevolg van suikerziekte. Bij de operatie traden complicaties op, waarna Nanninga enkele maanden in coma lag. In 2014 werd ook het rechteronderbeen van Nanninga geamputeerd.

Dick Nanninga overleed in 2015 op 66-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Maaseik, waar hij enkele weken eerder was opgenomen met hoge koorts.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.