Boeren helpen boeren

De afgelopen junimaand werd onze provincie verscheidene malen ongemeen hard getroffen door noodweer, met als hoogtepunt het onweer van donderdagavond 23 juni. Hagelstenen met de omvang van tennisballen hebben op een aantal plaatsen onherstelbare schade aangericht aan fruitplantages.

Intussen is de officiële schadevaststelling door de schattingscommissie, verzekerings- en gerechtsexperten op vele plaatsen achter de rug. Om te voorkomen dat vernielde percelen een broeihaard worden van ziekten en plagen is het voor de volledige sector van belang dat het dode plantgoed en de rotte vruchten snel worden opgeruimd.

De provincie Limburg heeft beslist om daarvoor in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Rurale Ontwikkeling vzw (LiSRO) een gratis ondersteunende opruimdienst op te zetten die getroffen bedrijven kan helpen bij het opruimen van de schade. Voor het project zal beroep worden gedaan op andere landbouwers die via het vennotensysteem van Agro|Aanneming de werken kunnen uitvoeren. Zij beschikken immers over de juiste kennis en het materieel om de getroffen landbouwers zo goed mogelijk te helpen. De actie heet dan ook symbolisch ‘Boeren helpen boeren’.

Landbouwers die gebruik willen maken van deze gratis dienstverlening worden verzocht om contact op te nemen met de dienst Landbouw en Platteland via landbouw@limburg.be of via het nummer 011 23 74 47.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.