Controle hondenbelasting in gemeente Weert

hond

Controleurs gaan in de tweede week van september in de gemeente Weert huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Zij bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. Als zij een hond bij u aantreffen waarvoor u geen belasting betaalt, vullen zij een aangiftebiljet in. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

De BsGW (Belastingsamenwerking gemeenten en waterschappen Limburg) voert deze jaarlijkse controle uit. Kijk voor meer informatie over de BsGW of de hondenbelasting op www.bsgw.nl.

Hondenbelasting verplicht

Bent u niet thuis als de controleur aanbelt en heeft de controleur het vermoeden dat u een of meer honden heeft? Dan laat de controleur een brief met informatie over de hondenbelasting op uw adres achter. Iemand die een of meer honden houdt, is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op www.bsgw.nl.

Aangifte doen

Heeft u uw hond nog niet aangegeven? Doe dit dan zo snel mogelijk. Daarmee voorkomt u namelijk een onnodige boete. Het aan- of afmelden van een hond kan heel makkelijk op uw persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u daarop doorgeven. Uw melding is dan meteen geregeld. Daarnaast kunt u een hond ook telefonisch aanmelden via de belastingtelefoon: 088-842 04 20. Houd uw burgerservicenummer bij de hand als u belt. De belastingtelefoon is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

(gemeente Weert)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.