Controles op Maas en Maasplassen

Watersport maas 1

Afgelopen weekend organiseerde de scheepvaartpolitie, in samenwerking met politiezone Noordoost-Limburg, politiezone Maasland en het parket Limburg, een grootscheepse controleactie op de Maasplassen en de gemeenschappelijke Grensmaas.

Er werden drie snelle vaartuigen ingezet, die bemand werden door leden van de scheepvaartpolitie (Antwerpen, Gent en Luik) en de lokale politie, met als bedoeling onaangepast vaargedrag op te sporen en tegen te gaan. Een vijftigtal vaartuigen werden gecontroleerd op de verplichte uitrusting en de verplichte documenten. Verder werden de bestuurders ook aan een ademtest onderworpen.

De actie heeft aangetoond dat zeer veel gebruikers van onze lokale wateren niet in regel zijn met de geldende voorschriften. Zo werden er 18 processen verbaal uitgeschreven; 5 voor overdreven snelheid, 6 voor inbreuken tegen verplichte (veiligheids)uitrusting en 6 wegens onvolledige of ontbrekende documenten. Verder werd nog één proces-verbaal uitgeschreven voor het onrechtmatig trekken van twee waterskiërs. De overtreders waren van Belgische, Duitse en Nederlandse nationaliteit.

Er werd ondertussen ook samen gezeten met het parket Limburg om samen een handhavings- en vervolgingsbeleid uit te werken op en rond de Maasplassen. Hierbij zal er ingezet worden op een kordaat lik-op-stukbeleid met de focus op veiligheid voor alle gebruikers van dit recreatiegebied.

Ook in de toekomst zal er extra toezicht georganiseerd worden op de Maasplassen zodat iedereen optimaal kan genieten van dit prachtig stukje natuur !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.