Criminaliteitscijfers dalen

De criminaliteitscijfers blijven dalen in de politiezone Lanaken-Maasmechelen.

Deze dalende trend is duidelijk merkbaar in de officiële criminaliteitsstatistieken aangereikt door de Federale Politie. Deze geven alle misdrijven weer die geregistreerd worden op het grondgebied van onze gemeenten. Sinds 2012 daalde het aantal geregistreerde misdrijven met 24%, nl. van 4823 naar 3685 feiten. Ook in de eerste zes maanden van 2016 lijkt de trend zich door te zetten. De komende weken lichten we enkele cijfers voor u toe.

De officiële criminaliteitsstatistieken, aangereikt door de Federale Politie, tonen aan dat er voor het eerst in jaren minder woninginbraken gemeld worden binnen deze politiezone. Het aantal woninginbraken daalde sinds 2012 van 381 naar 311 feiten (- 18%). Voornamelijk juwelen en geld blijken een aantrekkelijke buit.

De daling is o.a. te verklaren door een efficiënte en intelligentere inzet van politie (bv. ANPR- camera). Er wordt bovendien vastgesteld dat de burger steeds meer moeite doet om zijn woning beter te beveiligen en participeert aan burgerinitiatieven zoals bv. WhatsApp Buurtpreventie en Buurtinformatienetwerken (BIN’s). Dit toont aan dat preventie wel degelijk loont. Noteer alvast vrijdag 28 oktober 2016 in je agenda als ‘1dagniet’, de nationale actiedag tegen woninginbraken. ‪#‎1dagnietBE‬

Meer info:
www.1dagniet.be
www.besafe.be/bin
www.buurtpreventielimburg.be/lanaken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.