De Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is van 22 september t/m 1 oktober 2016 en wordt voor de zevende keer georganiseerd door Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. In Weert organiseert Punt welzijn in dit kader het Kom Erbij Festival. Dit Kom Erbij Festival duurt een week en staat open voor alle inwoners van Weert en kan een gezellig uitje zijn en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

sunset-989821_1920Punt welzijn heeft het initiatief genomen om samen met het RICK, Humanitas en Bibliocenter in Weert deze activiteiten te organiseren omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. “Eenzaamheid is een gevoel om met iemand te delen”, zegt Marij Scholte van Bibliocenter. Met deze positieve actie wil Punt welzijn aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid.

Er wordt onder andere een kermiswandeling georganiseerd en een informatieve workshop over het signaleren van en omgaan met eenzaamheid. Daarnaast worden er ook een aantal creatieve en actieve activiteiten aangeboden bij het RICK zoals: Dance for health, kalligrafie en werken met textiel maar ook is men welkom bij het vrouwenkoor en bij keyboardles voor senioren. Tevens is er aandacht voor eenzaamheid onder jongeren.

Voor het programma en om aan te melden kunt u kijken op www.goedbezigweert.nu. Aanmelden kan ook door te bellen naar Punt welzijn: 0495-697900. Voor een overzicht van alle landelijke activiteiten kunt u kijken op www.samentegeneenzaamheid.nl.

Kom erbij!

Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Door het hele land organiseren honderden organisaties en vrijwilligers Kom erbij-activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de volwassenen in Nederland (30%) matig eenzaam is en 8 % erg eenzaam. In vergelijking hiermee scoort Weert hoog met 41% van de 55 plussers die zich eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Lees meer over eenzaamheid op www.eenzaam.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.