explosieve groei van de beschoeiing

Na een natte en koele start van de zomer leidt deze warme periode tot een explosieve groei van de beschoeiing in de oeverbeken.

Deze beschoeiing houdt de afvoer tegen waardoor er problemen kunnen ontstaan. Daarom is er in Nederlands Limburg maar liefst 250 kilometer beschoeiing gemaaid naast het reguliere maairegime.

brook-1407304_1280Het waterschap wil vooral niet te veel en niet te weinig maaien. We houden zoveel mogelijk rekening met het omliggend grondgebruik en de kosten, want maaien is duur. Rondom natuurgebieden is daarbij meer ruimte voor vegetatie, terwijl in intensieve landbouwgebieden en in stedelijk gebied vaker wordt gekozen voor intensiever maaien. Har Frenken, lid algemeen bestuur van het waterschap: “omdat weersomstandigheden steeds veranderen, is ons maaibeleid ook dynamisch. We hebben een maaikalender, maar daarnaast kijken we steeds of aanpassingen of aanvullingen nodig zijn. Deze extra 250 kilometer is daar een goed voorbeeld van”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.