Huisnummer niet duidelijk ? GASboete !

Huisnummer

In Maasmechelen en Lanaken kunt u voortaan beboet worden als uw huisnummer niet duidelijk zichtbaar is.

Het systeem van ‘gemeentelijke administratieve sancties’, kortweg GAS biedt sinds 2011 de mogelijkheid om ‘kleine’ criminaliteit en overlast aan te pakken. Vooral bij de aanpak van sluikstorten, meer dan 90% van de vaststellingen, blijkt deze aanpak succesvol. Andere vaststellingen hebben ondermeer betrekking op lawaaioverlast, loslopende dieren, niet-onderhouden terreinen, … Bij een overtreding wordt eerst en vooral gezocht naar een alternatieve maatregel. Een geldboete zal pas in laatste instantie worden opgelegd.

Regelmatig moet men het GAS-reglement updaten en aanpassen aan nieuwe noden. Aangezien Maasmechelen en Lanaken tot dezelfde politiezone behoren, was het bovendien aangewezen beide regelementen op mekaar af te stemmen.

Zichtbare huisnummers van levensbelang!
Begin dit jaar deed het gemeentebestuur een oproep aan alle inwoners om huisnummers leesbaar en goed zichtbaar aan je woning te bevestigen. Van de hulpdiensten vernemen we echter dat ze vaak kostbare tijd verliezen doordat dit niet correct gebeurt. Het gemeentebestuur nam deze verplichting op in het vernieuwde GAS-reglement en kan dit hierdoor strikter opvolgen. Het is immers in het belang van elke inwoner in nood dat de hulpdiensten zo snel en gemakkelijk mogelijk slachtoffers kunnen helpen.

Andere nieuwigheden
Verbod op het dragen van kledij die het gezicht volledig of gedeeltelijk verbergt
Wildplassen indien dit voor openbare overlast zorgt
Gemengde misdrijven waaronder diverse soorten vernielingen en beschadigingen

Het volledige reglement vind je hier terug.

Meer info: Kurt Claesen – T 089 769 781 – kurt.claesen@maasmechelen.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.