Illegale hondenfokkers aangehouden

Politie 0007

De politie van Echt heeft donderdag, samen met de dierenpolitie, in een woning aan de Stationsstraat in Susteren twee personen aangehouden. De personen, een 66- jarige man uit Panningen en een 51-jarige man uit Susteren, worden verdacht van het exploiteren van een illegale honden fokkerij.

De politie werd getipt door BOA’s van de gemeente Echt-Susteren. De BOA’s hadden een melding van geluidsoverlast onderzocht en stuitten op de fokkerij.

In de woning trof de politie een 40-tal honden aan, waaronder veel jonge honden. Veel honden waren ziek en de woning was bezaaid met uitwerpselen. In de woning werden ook katten aangetroffen.

De verdachten hadden geen vakbekwaamheidsdiploma, geen UBN nummer en geen I&R registratie. Ze overlegden ook geen enkel paspoort van de honden.

De verdachten zijn, na verhoor, in vrijheid gesteld. Tegen hun wordt proces-verbaal opgemaakt en Justitie zal zich later over deze zaak gaan ontfermen.

De politie heeft de zaak overgedragen aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NWVA stelt een nader onderzoek in.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.