Programma Kermis Nederweert

fair-1560602_1920 840x560

Van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan liefst 43 attracties en kramen opgesteld verdeeld over de Rochusstraat, Rochushof, het Raadhuisplein en in de Geenestraat.

Zwieren zwaaien, griezelen, prijzen winnen, iets lekkers eten en opnieuw rondjes draaien. Kermis is een volksfeest bij uitstek waar je heerlijk kunt ontspannen en waar toch spanning heerst. In het verleden werden de kermissen in Nederweert georganiseerd door de gemeente. Vijf jaar geleden is een begin gemaakt met het privatiseren van de evenementen. Inmiddels worden de kermis van Ospel en Nederweert door Swinkels Events georganiseerd en de kermis in Leveroy en Nederweert-Eind door kermisorganisaties die bestaan uit inwoners en kermisexploitanten.

Welke attracties staan waar?

Budschop:
X factory, Resque (nieuw glazen doolhof), Circus race, Vliegtuigmolen, Draaimolen, Friet, Cake Walk, Disco Dancer (Hully Gully), Poffertjessalon, Suikerspin, Popcorn/noten, Gebak, Snoep, Tekenstudio, Aquablasta, Dragon Familie achtbaan, Lucky Duck, Happy Wheel, Ballenfontijn, Bussensport en Kinder Fun.

Nederweert Centrum:
Autoscooter/botsauto’s, Rupsbaan, Experience, Dumbo circus (nieuw), Thriller (Drie etage spookhuis), Trampoline, Pusher, Polyp, Breakdance, Kamelen race, Schietsalon, Eendjes vissen, Lijntrek, Draaimolen, Grijpkranen, Snoep, Gebak, Suikerspin, Popcorn/noten, Delicious food/American Hamburger, Visverkoop en Spaanse Churros.

Openingstijden kermis
Vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 24.00 uur
Maandag van 14.00 tot 24.00 uur
Dinsdag van 14.00 tot 24.00 uur

Horeca en eetzaken
Tijdens de kermisdagen (van vrijdag op zaterdag, van zaterdag op zondag, van zondag op maandag, van maandag op dinsdag en van dinsdag op woensdag) mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn.

Budschop
In overleg met het de dorpsraad Budschop, Café de Schans, de kermisorganisator en de gemeente is de opstelling van de kermis opgesteld in het Rochushof (park) en op de St. Rochusstraat van Brug 15 t/m de Vijfsprong bij Café de Schans.

Kermis Nederweert start al op vrijdag!
Geniet van de vrijdagavond en knallend vuurwerk. Kermis 2016 biedt muziek op de pleinen, de komst van een populaire acteur en natuurlijk prijzen voor jong en oud!

Vrijdag 26 augustus
Op vrijdagavond draaien de attracties vanaf 19.00 uur. Omstreeks 22.00 uur wordt de kermis knallend ingeluid met een vuurwerkshow in het park van Budschop. Het vuurwerk wordt aangeboden door de kermisexploitanten.
Op vrijdagavond draait de kermis vanaf 19.00 uur. Omstreeks 22.00 uur krijgen de bezoekers een prachtige vuurwerkshow aangeboden door de kermisexploitanten bij het park van Budschop.

Zaterdag 27 augustus
Ondanks dat de kermis op vrijdagavond is geopend, vindt zaterdag om 15.30 uur de officiële opening plaats bij de Autoscooters op het Raadhuisplein door wethouder Mackus. Aansluitend is de uitreiking van de like en deelactie van Facebook. Van 15.45 uur tot 16.00 uur draaien diverse attracties gratis.

Zondag 28 augustus
Zondag is traditioneel de familiedag. Slenter langs de attracties, maak een rondje, eet een hapje, waag een gokje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid.

Maandag 29 augustus
Op maandag bezoekt vanaf 15:00 uur een aantal personages uit FROZEN de kermis in Nederweert! Kinderen die zich als mooiste FROZEN personage verkleden, maken kans op een FROZEN knuffelpakket!

Dinsdag 30 augustus
Ook dit jaar is er weer een prikkelarme kermismiddag in Nederweert. Niet alleen genodigden kunnen dan genieten van de attracties. Ook andere inwoners die moeite hebben met felle lichten en harde geluiden zijn van harte welkom.

Het licht en geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelt de zintuigen maximaal. Voor sommige mensen zelfs iets té veel. Dat is de reden dat de kermisexploitanten op dinsdag de attracties een versnelling lager zetten en ook het licht en geluid aanpassen. In 2015 vond de prikkelarme kermis voor het eerst plaats. Het initiatief ontving enorm veel positieve reacties. Dit jaar is er, haast logisch, een vervolg.

Voor de prikkelarme kermis zijn de gasten van de Huiskamer Nederweert en een aantal bewoners van Zorgcentrum St. Joseph en hun begeleiders uitgenodigd. Nieuw dit jaar is dat iedereen die niet tegen fel licht en harde muziek kan, van harte welkom is op deze speciale prikkelarme kermismiddag tussen 13.30 tot 16.00 uur. Voor deze bezoekers geldt wel dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Om 13.30 uur opent wethouder Geraats officieel de prikkelarme kermis bij de autoscooter aan het Raadhuisplein. Daarna maakt hij samen met de gasten een ronde over de kermis en kunnen de gasten gratis in de attracties. Om 16.00 uur is de prikkelarme kermis afgelopen en worden ze bij de poffertjesalon op het kermisterrein in Budschop door de kermisexploitanten getrakteerd op een versnapering.

Dit jaar brengt wederom een bekende acteur omstreeks 20.00 uur een bezoek aan de Nederweertse kermis voor een meet and greet! Wie de mystery guest dit jaar is? Kom naar de kermis en let op de affiches bij de kassa’s.

(gemeente Nederweert)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.