Toon komt thuis in Sittard

Markt Sittard

Het 100e geboortejaar van Toon Hermans wordt groots gevierd in de ‘Toon Thuis belevingsexpo’ in het voormalige V&D pand aan de Markt in Sittard. Na de feestelijke opening afgelopen week is deze bijzondere expositie t/m 31 december 2016 te bezoeken.

toon_thuisVerder zijn er in dit 100ste geboortejaar diverse activiteiten georganiseerd als hommage aan Toon Hermans. Er komt een bijzondere muurschildering van Toon op het Toon Hermans Huis in Sittard. De niet kwetsende humor van Toon Hermans leent zich uitstekend voor een Toon Respect campagne voor jongeren in de regio. Toon Hermans was grondlegger van de Zittesje Revue en tijdens de voorstellingen ‘Oppe Tied’ in november zal er een ‘bezunjer’ Toonmoment plaatsvinden. Op 17 december wordt de 100e verjaardag van Toon Hermans met een sprankelend concert in Schouwburg De Domijnen gevierd. Het geboortejaar wordt feestelijk afgesloten met de slotmanifestatie Sirk Toon. Een wervelende familievoorstelling, waarin de humor van Toon als een rode neus door de circusvoorstelling loopt.

Naast deze activiteiten is er gedurende het gehele jaar ruimte voor verschillende “Toonmomenten” in Sittard-Geleen. Toonmomenten in de vorm van straattheater, clownerie of muziek tijdens koopavonden, weekmarkten en festiviteiten in Sittard-Geleen. Toon zal Sittard-Geleen dit jaar veranderen in Stad Kolderiek.

Belevingsexpositie Toon Thuis
De unieke ‘Toon Thuis belevingsexpo’ in het voormalige V&D pand in Sittard, werd tijdens het Sint Rosa Festival op 26 augustus geopend. Sfeervol en ontspannen bewandelt de bezoeker het inspirerende levenspad van Toon Hermans. Van zijn sprankelende jaren in Sittard tot aan zijn geliefde Carré. Van zijn roerige tijden tot aan zijn grootste successen. De “muzeman” met zijn liefde voor de liefde, de natuur en zijn prachtige muziek.

Zijn eigen verborgen verhalen, nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal, grappige prullaria, zijn mooiste klanken, aparte attributen en zijn meest bijzondere bezittingen gecombineerd met de modernste technieken en visualisaties zorgen voor een interactieve belevingstocht. De belevingsexpositie Toon Thuis raakt, ontroert, inspireert en tovert een lach op het gezicht bij jong en oud. Toon was nog nooit zo dichtbij.

Meer informatie vind u op de website toonthuis.nl.

De redactie van Grensland Actueel selecteerde een bijzondere video van Toon, luister hier naar Toon Hermans met een geweldig lied over zomers Sittard op en rond de Kollenberg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.