Werkzaamheden St. Jozefslaan Weert

Op maandag 15 augustus 2016 start de aannemer met de wegwerkzaamheden op de Sint Jozeflaan. Het werk vindt plaats tussen de Dries en Louis Beerenbrouckstraat en duurt maximaal twee weken.

Het actiecomité ‘Stop St. Jozefslaan Racebaan’, de Brede School Markeent en de gemeente Weert hebben samen een ontwerp opgesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren ter hoogte van de school. In het ontwerp staan het verbeteren van het zicht voor de verkeersdeelnemers en het verlagen van de snelheid van het gemotoriseerd verkeer centraal.

Maatregelen verkeersveiligheid
Om het zicht te verbeteren komen enkele parkeerplaatsen te vervallen en worden twee bomen verwijderd. De verkeersdeelnemers komend vanuit de Victor de Stuersstraat hebben namelijk door de aanwezigheid van geparkeerde auto’s en bomen nu onvoldoende zicht om de verkeerssituatie in de St. Jozefslaan in te schatten.

Daarnaast wordt de maximumsnelheid op de St. Jozefslaan ter hoogte van de Brede School Markeent verlaagd naar 30 km/u. Ook komen er een plateau en drempels als extra snelheid remmende maatregelen.

Verder komen er extra voetgangersoversteekplaatsen (Victor de Stuersstraat) en rode fietsstroken (St. Jozefslaan plaats tussen de Dries en Louis Beerenbrouckstraat).

Tijdelijk niet parkeren
Tijdens de werkzaamheden kan men niet overal parkeren. Men dient uit te wijken naar de overige parkeerplaatsen. Wel blijft de weg open voor verkeer, er wordt gewerkt met een halve wegafzetting.

[Foto: Google Street View]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.