Achtervolging in Weert, agenten beschoten

politie-0005

Bij een wilde achtervolging die eindigde in Weert zijn zondagmiddag vier verdachten aangehouden. Zij verplaatsten zich in een auto met een Belgische nummerplaat. De politie wilde het voertuig in Venlo controleren op drugs, daarop werd er vanuit de auto op de agenten geschoten, en gingen de verachten er vandoor. De politie zette onmiddellijk de achtervolging in.

Op de Ringbaan-Noord in Weert werd de Belgische auto door verschillende politie auto’s tot stilstand gedwongen. De vier verdachten gingen er toen te voet vandoor, waarop de agenten op hun beurt het vuur openden. Drie van de verdachten raakten daarbij gewond, ook de vierde man werd gearresteerd.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Ook werd er een een traumahelikopter opgeroepen, die naast de weg lande voor medische assistentie. De drie gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is momenteel nog niet bekend hoe zij eraan toe zijn.

De Rijksrecherche is ingeschakeld om onderzoek naar het incident te doen.

In verband met het politieonderzoek is de Ringbaan-Noord, tussen de Eindhovenseweg en Gouverlaan langdurig afgesloten. Houdt hier rekening mee als u de kermis bezoekt.

Adviesroute:
Als u vanuit Nederweert komt: Via de Ringbaan-Oost de P borden volgen. Vanuit Eindhoven: Neem afrit Nederweert, vervolgens de P borden volgen richting de Ringbaan-Oost.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.