Blaaskapel uit Beieren opent Limburgse Molendag in Weert

mk_geird_0066

Limburgse Molendag, zondag 2 oktober, krijgt in Weert in het ‘Limburgse Jaar van de Molens’ een opmerkelijk muzikale opening. Op de molenberg van de Wilhelmus Hubertusmolen geeft Musikkapelle Geisenried uit het Beierse Marktoberdorf in de Ostallgäu die zondagmorgen om 11 uur een zogenaamd ‘Standkonzert’. Deze traditionele Beierse blaaskapel telt zo’n 45 leden.

Tijdens een driedaags bezoek van 1 t/m 3 oktober aan Weert en Nederweert wilden de muzikanten op een markante plek in Weert een uitvoering geven. Met dat aanbod werd eind juni via de VVV Midden Limburg Molenstichting Weerterland benaderd. Dat heeft geleid tot intensief mailcontact met het bestuur van de blaaskapel en tot de afspraak dat de muzikanten uit Beieren op zondagmorgen 2 oktober om 11 uur een openluchtconcert van ongeveer een uur geven op de molenberg van de Wilhelmus Hubertusmolen aan de Oude Hushoverweg (stadsbrug) in Weert.

Zondag 2 oktober is Limburgse Molendag. Dat betekent dat in heel Limburg tientallen windmolens en watermolens hun poorten voor bezoekers openen. Met dit optreden van de muzikanten uit Beieren krijgt de Limburgse Molendag in 2016, het Limburgse Jaar van de Molens, in Weert een extra feestelijke start.

Kennismaking

Op zaterdag 1 oktober zullen veel muzikale gasten uit Zuid Duitsland voor het eerst met een molen kennismaken. Ze worden dan door Molenstichting Weerterland ontvangen op de Sint Annamolen Keent en krijgen daar een rondleiding en molenbezichtiging. In Zuid Duitsland zijn onze traditionele windmolens onbekend. De traditionele Nederlandse windmolen wordt in Duitsland met “Holländermühle” aangeduid.

Meer over Musikkapelle Geisenried kunt u vinden op: www.musikkapelle-geisenried.de.
Info over Molenstichting Weerterland vindt u op: www.molensinweert.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.