Hoe creëer ik een positieve omgeving voor kinderen

children-playing-77327_1920

De gemeente Weert biedt op dinsdag 11 oktober 2016 de gratis lezing Triple P (Positief Pedagogisch Programma) aan voor medewerkers en vrijwilligers werkzaam in de kinderopvang, scholen en verenigingen. Het werken met kinderen is leuk en de meeste mensen halen er veel voldoening uit. Af en toe stelt het gedrag van kinderen echter het geduld op de proef. Triple P biedt eenvoudige tips om die situaties anders aan te pakken. Simpele veranderingen die een groot verschil maken voor jezelf en je werkomgeving. Met als resultaat bijvoorbeeld een geweldige voetbaltrainer waar nooit gedoe is en iedereen plezier heeft in het team. Of een vrijwilliger op school waar alle kids stapelgek op zijn.

Positieve sfeer voor de kinderen en jezelf

Met Triple P krijg je meer inzicht hoe kinderen, ouders of de groep waarin je werkt in elkaar zit. Je leert hoe je de sfeer positief kan beïnvloeden en een stabiele, ondersteunende en warme omgeving kunt creëren voor kinderen. Ook leer je gewenst gedrag te stimuleren en hoe je ongewenst gedrag aan kunt pakken; op een positieve, consequente en besliste manier. Verder leer je vooruit te denken om eventuele moeilijke situaties de baas te kunnen. In een omgeving met een positieve sfeer en grondhouding ontstaan veel minder problemen, is er minder gedoe en meer plezier voor medewerkers/vrijwilligers en kinderen.

Enthousiaste reacties

In de periode 2011-2014 zijn honderden leerkrachten, vrijwilligers, medewerkers kinderopvang, welzijnswerkers en  hulpverleners in Weert en omstreken gecertificeerd in het werken volgens de Triple P methode. Deze mensen zijn zeer enthousiast over de bruikbaarheid en de positieve aanpak. De lezing van dinsdag 11 oktober is uiteraard geen volledige training. De lezing bestaat vooral uit voorlichting en praktische tips uit de methode. De bedoeling van de lezing is dat van basisondersteuning tot zware begeleiding eenzelfde methodiek wordt toegepast. Zodoende werken steeds meer mensen volgens positieve Triple P methode. Dit vergroot ieders werkplezier, helpt kinderen sneller en er zijn minder verwijzingen nodig. Een positieve aanpak die problemen voorkomt.

Opgeven voor de lezing

Iedereen die meer wil weten over deze methode en/of zich wil aanmelden, kan mailen naar mevrouw Riek Klaessen via r.klaessen@weert.nl. De lezing vindt plaats van 19.30 tot 22.30 uur in Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b in Weert. Er is maximaal plaats voor 100 personen.

(Persbericht gemeente Weert)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.