Weert: bladafval kan gratis naar milieustraat

autumn-473059_1280
De herfst is weer begonnen. Een seizoen waarin u kunt genieten van de verandering in de natuur en kunt wandelen tussen de mooi gekleurde bomen. Maar het is ook een seizoen waarin diezelfde mooie bomen hun bladeren verliezen. Dat kan voor overlast zorgen. Wist u dat u nu het bladafval gratis naar de milieustraat kunt brengen?
In eerdere jaren kon u het bladafval in de bladkorven doen die verspreid over de gemeente Weert stonden. Helaas heeft de gemeente Weert vorig jaar keuzes moeten maken vanwege de grote bezuinigingen. Die keuzes heeft de gemeenteraad gemaakt tijdens de begrotingsbehandeling op 12 november 2015. Een daarvan is het besluit om te bezuinigen op het plaatsen van bladkorven. In de voorbereiding op dit besluit heeft de gemeenteraad opdracht gegeven een onderzoek te doen. Daarbij stond de vraag centraal of het mogelijk is dat inwoners van Weert het bladafval gratis naar de milieustraat brengen. Dat blijkt te kunnen! Vanaf dit najaar kunt u het bladafval dus gratis naar de milieustraat brengen. Dit kost u geen knip van uw Weerterlandpas. Dus dit betekent dat er vanaf dit jaar geen bladkorven meer worden geplaatst.

Hoe werkt het op de milieustraat?

In het seizoen dat het blad valt, vanaf 1 oktober tot en met februari, kunt u het bladafval naar de milieustraat brengen. Wilt u alleen bladafval brengen? Dan maakt u gebruik van de rechter rijstrook van de milieustraat. Gebruik de groene knop op de zuil bij de slagboom en u kunt gratis doorrijden.
Wilt u naast bladafval ook meteen ander afval brengen, zoals snoeiafval, takken, hout, plastic, puin? Dan maakt u net als anders gebruik van de linker rijstrook van de milieustraat. En gebruikt u de Weerterlandpas om toegang te krijgen. Op de milieustraat kunt u het afval gescheiden weggooien, waaronder ook het bladafval.

Informatie

De milieustraat vindt u op de Graafschap Hornelaan 207-209 in Weert. Kijk voor de actuele openingstijden en wat u naar de milieustraat kunt brengen op www.weert.nl/milieustraat.
(gemeente Weert)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.