Zondag 2 oktober Torna | Cultura café

tc2016-3_duo-difference

Met een programma vol vaart en variatie opent Torna | Cultura op zondag 2 oktober om 14.30 uur in cafézaal Aod Thoear een nieuwe jaargang. Eric Kempkens, voormalig presentator van TV-Limburg, is hierbij de gastheer die de bezoekers op een aangename en deskundige wijze door het veelzijdige programma met muziek, zang, beeld en voordracht zal leiden. Entree: € 5,00.

’t Sjoeanste Thoearder woeard en gezèkdje

Onlangs vond de presentatie van de website Limburgs gesproken woordenboeken plaats. Het eerste woordenboek dat op de website staat, is het gesproken Thoears Woeardebook. De redactie ervan is in het kader van ’t Jaor van de Limburgse dialekte en in navolging van Veldekes zoektocht naar het leukste Limburgse dialectwoord en gezegde op zoek gegaan naar het sjoeanste Thoearder woord en uitdrukking. In het T |C-Café worden de Top-10 lijstjes, samengesteld uit het gesproken Thoearder Woeardebook, in beeld en geluid gepresenteerd.

Duiken naar plaatjes

Truus Augustinus en Jan Vossen uit Grathem zijn getrouwd met elkaar en met hun grote hobby: onderwaterfotografie. Hun favoriete locaties hiervoor zijn de Bosmolenplas in Panheel, de Grote Hegge-plas in Thorn en het Polderveld in Heel. Met hun onderwatercamera gaan ze er op zoek naar de verborgen en mysterieuze onderwaterwereld. Ze behoren bij de beste onderwaterfotografen van Nederland. Truus en Jan laten bij Torna | Cultura de mooiste ‘plaatjes’ van de flora en fauna onder water zien.

Ronald en Carien brengen hommage aan Toon

17 december 2016 vieren we de 100e geboortedag van Toon Hermans. Hieraan wordt in Limburg en met name in Sittard op diverse manieren aandacht besteed. Het zingende en swingende duo Ronald en Carien uit Weert brengt als hommage aan Toon een aantal evergreens van hem ten gehore. Daarnaast zingen ze nummers uit hun eigen veelzijdige repertoire. Voor Carien, geboren en getogen in Thorn, geldt het optreden als een ‘thuiswedstrijd’.

Toon in beeld

Ed van den Ende, die als stadsgids speciale Toon-wandelingen door Sittard houdt, zet ook in Thorn op bevlogen manier de schijnwerper op Toon Hermans. “Toon heeft mij en vele Sittarders geleerd het leven van de zonnige kant te bekijken”, zegt hij. “Spass maken om de ellende te vergeten, dat was de functie van Toon”.

Columnist en Stadsdichter

Ook in het nieuwe seizoen zijn Jo Wijnen, columnist, en Har Sniekers, stadsdichter de vaste podiumgasten.

(Afbeelding: Mimi Poukens)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.