Bree opent zondag vernieuwd mobiliteitsknooppunt Rode Kruislaan

ingezoomd-perron

Zondag viert de stad Bree de opening van het busstation, de fiets- en wandeltunnel, en de vernieuwde scholencampus aan de Rode Kruislaan. Dit gebeurt in het bijzijn van de inwoners van Bree, burgemeester Liesbeth Van der Auwera, Vlaams minister Ben Weyts, en de projectpartners.

Van kruispunt naar mobiliteitshub
Ontwerp- en consultancybureau Arcadis verzorgde als studiebureau van het project het ontwerp van de fiets- en wandeltunnel, de wegen, de fietspaden, en de rotonde met gescheiden rijvakken.

Projectleider Ivo Wolfs van Arcadis is enthousiast over de herinrichting:
“De omslag die de stad Bree hier heeft gemaakt is indrukwekkend. De stad heeft ten volle begrepen dat de samenvoeging van de drie scholen op één site veel opportuniteiten zou scheppen. Wat vroeger een kruispunt was, is nu een veilige en aangename mobiliteitshub, waar openbaar vervoer, fiets- en voetgangersverkeer en auto’s zij aan zij hun eigen ruimte hebben gekregen. Het knooppunt gaat op alle vlakken sterk vooruit: veiligheid, doorstroming van het verkeer, en gebruiksgemak – met name voor de zwakke weggebruikers. In een schoolomgeving is dit bij uitstek prioritair. De nieuwe publieke ruimte, waarin Arcadis het ontwerp van de fietspaden, de weg, de rotonde en de fietstunnel heeft verzorgd, is een toonbeeld van hoe verschillende vervoersmodi naadloos kunnen samensmelten.”

Praktisch :

· 14u officiële toelichting door minister Ben Weyts en burgemeester Liesbeth Van der Auwera

· 15u officiële opening fietstunnel en gratis receptie

· Doorlopend animatie, infostandjes, fototentoonstelling en meer!

· Gps-adres: Baron de Taxislaan 4, Bree

· Het volledige programma vindt u op www.bree.be

feestelijkeopeningbushalte
[Foto: Stad Bree]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *