Afscheid

anouk-kop

Vrijdag was mijn laatste dag aangebroken op de day care, nadat ik er 6 weken met veel plezier gewerkt heb! De dag begon al heel apart omdat ik mijn Saree wilde dragen om het nog specialer te maken. Chathurika kwam speciaal eerder om me ermee te helpen : ze is echt een schat van een meid! Daarna moesten we in de tuk tuk. Dat was nog een hele klus. Daarom ging het de eerste keer ook fout. Maar gelukkig konden we er allemaal om lachen en zelfs Kavindu (knappe tuk tuk driver). Hij glimlacht altijd zo schattig als we bij hem instappen. Hij is wel mijn favoriete driver. Tijdens de rit zag je veel mensen kijken van wat heeft zij aan, maar ook mensen met veel bewondering. Eenmaal aangekomen op de day care riep iedereen echt WAUW! En al de kinderen keken met bewondering naar wat ik aan had. Het was een speciaal moment. Iedereen vond het prachtig bij mij staan, zelfs de zusters. De kinderen wilden er ook allemaal aanzitten en je hoorde ze er gewoon onderling over praten en wijzen. Ze zien niet vaak een vrijwilligster in een Saree. Na de liedjes waren de kinderen aan het spelen en was ik ondertussen naar de keuken gegaan om hun lekkernij klaar te maken. Ik had namelijk cake, ananas en iets te drinken voor ze gekocht. Maar terwijl ik het aan het klaarmaken was, kwamen alle kinderen naar de keuken gelopen omdat ze in de gaten hadden dat ze iets lekkers kregen. Maar het was nog niet klaar dus moesten ze nog even spelen. Ze kwamen alleen steeds terug en ik stuurde ze steeds weer weg. Na een paar minuten was het dan klaar en ze zaten binnen no time aan de tafel en waren super stil. Chathurika had verteld dat het mijn laatste dag was en dat ze thank you moesten zeggen. Dus dat deden ze en zwaaiden er ook bij. Ze hebben heerlijk gesmuld van alle lekkernij die ik had meegenomen. Dit krijgen ze bijna nooit, dus ze vonden het heerlijk. Daarna brak ik een beetje, had de tranen in mijn ogen staan, maar herpakte me weer en hebben toen de les gedaan die ik had voorbereid. Ik had voor elk kind 2 hartjes gemaakt: Eentje die ze zelf konden inkleuren en eentje waar ik hun naam op had geschreven. Uiteindelijk hebben we daar een slinger van gemaakt en in het lokaal gehangen. Daarna hebben we nog armbandjes gemaakt, omdat ik wist dat ze dat super leuk vonden om te maken. Na de les hebben we groepsfoto’s gemaakt en nog wat individuele foto’s met wat kinderen. Toen hebben we nog wat gespeeld tot hun lunch klaar was. Tijdens de lunch heb ik Anouh en Chanuki moeten helpen met eten.

Eenmaal klaar met het eten ging ik bij het raam staan en toen zag ik Kavisha aan de overkant naar me kijken. Ze lachte helemaal en daarna waren we gekke bekken naar elkaar aan het trekken. Ze stond namelijk klaar om naar onze kant te komen. Een paar minuten later kwam ze ons lokaal ingelopen en ze keek me echt met een grote glimlach en stralende ogen aan. Daarna kwam ze naar me toegerend en heb ik haar opgepakt. Niet veel later kwamen de andere kinderen ook allemaal naar de Saree kijken. Ze vonden hem ook prachtig staan. Ze zeiden: Teacher Saree! Na een tijdje had ik Kavisha neergezet omdat ze zich moest omkleden. Na het omkleden kwam ze weer naar me toegerend en heb ik haar opgepakt. Ik had voor haar een hartje gemaakt met de tekst: Hello little sunshine, I will miss you. Love Anouk! Ze vond het super leuk. We hebben het toen in haar tas gedaan en daarna heb ik Chathurika gevraagd of ze een foto van ons kon maken. Ik heb haar ook gevraagd of kon zeggen dat het mijn laatste dag vandaag was. Toen Chathurika het aan Kavisha vertelde vond ze dat helemaal niet leuk en je zag in haar ogen de tranen staan. Op dat moment had ik ze ook in mijn ogen staan. Toen wilde ze even alleen gelaten worden en moest ik haar neerzetten. Maar dat was maar voor korte duur omdat toen ze moesten eten. Kavisha had speciaal een stoel voor me gepakt en gezegd dat ik naast haar op die stoel moest komen zitten. Toen heb ik haar geholpen met het eten. Alleen zag je aan haar dat ze tijd aan het rekken was. Ze at super langzaam en was allemaal verhalen aan het vertellen die ik helaas niet kon verstaan, omdat ik geen Singalees spreek. Toen ze klaar was met eten is ze haar bordje gaan afwassen en haar handen gaan wassen. Erna kwam ze terug en moest ik haar weer optillen want dat had ze gevraagd. Maar nu gaf ze me een kus op mijn wang. Toen heb ik haar op het matje gelegd om te slapen. Ik moest bij haar blijven tot we gingen. Uiteindelijk heb ik haar een knuffel en een kus gegeven en hebben we nog een tijdje naar elkaar gezwaaid en zei ze steeds good bye bye. Op dat moment werd het me allemaal even te veel en wilde ik naar buiten lopen. Toen zei de zuster dat ik wegging en alle kinderen zeiden goodbye en kwamen naar me toegerend en gaven me een Sri Lankaans afscheid (door te knielen en hun handen op elkaar naar mijn voeten te buigen) en een kus op mijn wang. Dat was echt super speciaal en een heel mooi afscheid. Daarna heb ik de zusters dag gezegd en zijn we in de tuk tuk terug naar huis gegaan.
Tegen het einde van de middag ben ik met Evita naar water edge gelopen en hebben we een milkshake bij de mac gehaald en wat rondgelopen op de markt. ’S-avonds hadden we afgesproken om met Lakmee en Chathurika te gaan uiteten. Het was super gezellig! We hebben het over van alles en nog wat gehad en het eten was super lekker. Maar bovenal hebben we veel gelachen. Omdat ik Kavindu zo’n leuke tuk tuk driver vond, hadden ze hem geregeld om ons naar huis te brengen. Maar eerst moest er natuurlijk een foto worden gemaakt. We waren allebei lekker verlegen maar de foto is leuk geworden! Een zeer geslaagde afsluiting van mijn reis!!
Het weekend was vrij rustig. Zaterdag ben ik nog even gaan sporten en verder lekker rustig aan gedaan en zondag ben ik begonnen met het uitzoeken van mijn foto’s voor mijn fotoboek. Maandag had Chathurika me verteld dat de kinderen al naar me vroeg waar ik was. Het was wel even apart om dat te horen. Verder ben ik begonnen aan mijn fotoboek en dit heb ik dinsdag afgemaakt. Maandag was ik ook nog even naar de supermarkt geweest om cadeau’s te halen voor de mensen van het huis en op weg ernaar toe kwam ik Kavindu tegen. Hij lachte 2x super lief en zei hoi. Dinsdag kwam ik hem weer tegen en hij lachte en praatte weer. Hij is wel echt een schatje! En dinsdag heb ik alweer mijn koffer moeten inpakken :(. Vanmorgen heb ik afscheid van Chathurika, Lakmee en Evita genomen. Dat was wel even zwaar. Maar ik ben blij dat ik deze mensen heb mogen ontmoeten. Vanavond vlieg ik naar mijn nieuw avontuur: ZUID AFRIKA!!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *