Auto tegen gevel

auto-gevel

Op woensdagmorgen (5 oktober 2016) reed een 85-jarige bestuurder op de weg Achter de Borgh in Roosteren achteruit tegen een gevel van een woning. De voorgevel was hierdoor volledig ontzet. De bestuurder liep gelukkig geen letsel op.

Uit onderzoek ter plaatse bleek dat de bestuurder vorig jaar ook al een keer tegen zijn eigen gevel gereden was. Verder bleek dat de bestuurder lichamelijke klachten had, die bij beide aanrijdingen een rol speelden.

De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd en opgestuurd naar het C.B.R. We hebben van het C.B.R. gevorderd om een onderzoek in te stellen naar de rijgeschiktheid c.q. bekwaamheid van de bestuurder.

Wat kunt u doen als familie/buren?
Vaak twijfelen familieleden, kennissen en omwonenden van oudere mensen of mensen nog wel veilig in een auto kunnen rijden. Lichamelijke klachten en geestelijke klachten (denk aan dementie) gaan helaas een rol spelen. Binnen de geldigheidstermijn van een rijbewijs wordt men niet gekeurd door een arts, maar kan er op die leeftijd veel veranderen.

De drempel om dit met de betrokkene rechtstreeks te bespreken ligt soms erg hoog/gevoelig. De mobiliteit wordt door het vrijwillig inleveren of ongeldig verklaren van een rijbewijs sterk verminderd.

Praat hier eens over met de huisarts of met de wijkagent. De Wegenverkeerswet 1994 biedt mogelijkheden om het C.B.R. een onderzoek in te laten stellen.

Signalen:
Als er vaak kleine aanrijdingen gebeuren of gevaarlijke situaties ontstaan, is er een reden om eens kritisch te bekijken of uw vader/moeder/opa/oma nog wel de geschiktheid heeft om in een auto te kunnen rijden.

[Foto: politie Echt-Susteren]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.