Drie aanhoudingen na overval friture

politie-0005

Vrijdagavond is een friture aan het Sint Antoniusplein in Urmond overvallen door een gemaskerde dader. Hij bedreigde de eigenaresse met een mes. Er raakte niemand gewond.

Even voor 20.00 uur kwam de gemaskerde overvaller de snackbar binnen. De eigenaresse schrok zo van het mes dat ze naar achteren vluchtte. Toen ze even later weer keek was de dader weg. Informatie van onder meer een getuige zorgde ervoor dat de politie wat later op de avond drie jongens kon aanhouden in Urmond. Ook werden twee maskers in de buurt gevonden. Een zoektocht met een hond op een veldje leverde het gebruikte mes op, dat daar was weggegooid. Of er buit is is op dit moment nog onduidelijk. De aangehouden jongens zijn 17, 16 en 12 jaar oud en komen respectievelijk uit Stein, Maastricht en Heerlen.

De oudste twee worden ervan verdacht de overval te hebben gepleegd terwijl de tweede op de uitkijk stond. Wat de rol van de jongste verdachte was wordt nog verder onderzocht. Hij mag de inverzekeringstelling thuis afwachten. De 16- en 17-jarige jongens worden maandag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.