Eerst zien, dan geloven

zien

Eerst zien, dan geloven
Archeologiedagen in Susteren

Op 15 & 16 oktober organiseert de gemeente de Archeologiedagen in Susteren. Een weekend voor jong en oud met aandacht voor bijzondere archeologische vondsten in onze gemeente, van de Romeinen tot de heiligen in Susteren .

De Archeologiedagen worden georganiseerd in Susteren, met activiteiten rond de Sint Amelbergabasiliek en ’t Stift. De basiliek kent een rijke historie, door het daar vroeger gelegen kloostercomplex. Dit verleden is nog steeds zichtbaar in de schatkamer van de basiliek. Bovendien zijn in Susteren in de afgelopen decennia bijzondere archeologische vondsten gedaan. De aangewezen plek dus voor aftrap van de Archeologiedagen in onze gemeente.

Zien & geloven
Tijdens de archeologiedagen kunnen inwoners en belangstellenden de rijke kerkschatten in Susteren bewonderen. Net als archeologische vondsten die circa 25 jaar geleden zijn opgegraven onder het plein rond de kerk. Er is een (foto-)expositie, rondleidingen door de Sint Amelbergabasiliek en ’t Stift en er zijn films over archeologie in de gemeente te zien. Belangstellenden kunnen vanaf 11.00 tot 17.00 uur (gratis) terecht in de basiliek en ’t Stift. Ook op het Salvatorplein zijn activiteiten, met een Middeleeuws tintje.

Programma 15 & 16 oktober
12.00 uur Lezing archeoloog Jac Gereads over archeologie
13.30, 14.30 en 15.30 uur Rondleiding in de schatkamer en basiliek
15.00 uur Lezing Guus Gazenbeek over vloeiweiden en waterlopen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.