Flitsmarathon in Vlaanderen

politie-vlaanderen-back-1-1024x683

De geïntegreerde politie organiseert op maandag 3 oktober 2016 haar zesde ‘flitsmarathon tegen overdreven snelheid’.

Dit betekent dat er vanaf ’s morgens 6 uur gedurende 24 uur in heel het land tal van controles zullen plaatsvinden, en dit zowel op de autosnelwegen als op de gewest- en gemeentewegen. Op initiatief van en in samenwerking met de federale Wegpolitie zullen 109 lokale politiezones aan deze sensibiliseringsactie deelnemen.

Het uiteindelijke doel van de actie is een verbetering van de veiligheid op de wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen. Bij de controles zullen zowel vaste als mobiele radars ingezet worden. De politie hoopt dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven. Een verandering van het gedrag van de automobilisten heeft een positieve impact op de verkeersveiligheid en leidt tot een daling van het aantal ongevallen en dus van het aantal slachtoffers.

Tijdens de vorige flitsmarathon, die nochtans aangekondigd was, reed meer dan 6 % van de gecontroleerde bestuurders te snel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.