Informatiebijeenkomsten over ontwikkelingen A2 Weert-Eindhoven

Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en gemeenten aan de A2 in Zuid-Oost-Brabant en Midden-Limburg, nodigen alle belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst over de laatste ontwikkelingen rond de A2 in het Limburgs/Brabants grensgebied.

road-1253468_1280In opdracht van het Ministerie van IenM wordt momenteel een zogeheten MIRT-onderzoek uitgevoerd. Reden zijn de bijna dagelijkse files tussen Weert-Noord en knooppunt Leenderheide.

Het onderzoek beslaat het gehele wegvak tussen de knooppunten Leenderheide en Het Vonderen.

Afspraak

Het onderzoek komt voort uit een afspraak tussen de minister van IenM en de Tweede Kamer in het najaar van 2015 om de oorzaak en mogelijke oplossingsrichtingen te onderzoeken. Aanleiding zijn de voorstellen uit het door de regio samengestelde Bidboek Bereikbaarheid Zuid-Nederland en een publieksactie die via 10.000 handtekeningen aandacht vroeg voor het dagelijkse bereikbaarheidsprobleem. Het MIRT-onderzoek is inmiddels in volle gang.

Uitleg over project

De betrokken partijen nodigen iedereen uit voor een informatiebijeenkomst in Maarheeze en Weert. Vertegenwoordigers van het Ministerie van IenM, van het Platform A2 (regiogemeenten) en het onderzoekbureau Goudappel geven tijdens de avonden uitleg over het proces, wat er precies wordt onderzocht, de eerste resultaten en inzichten en hoe het verder gaat. Ook krijgen alle aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de projectvertegenwoordigers.

Twee bijeenkomsten

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 18 oktober in Maarheeze bij de Smeltkroes, Kijkakkers 1 en op donderdag 20 oktober in het stadhuis van de gemeente Weert, Wilhelminasingel 101. De avonden starten om 20.00 uur en duren ongeveer twee uur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.