Nieuwe wandel- en fietsmogelijkheden in regio Weert

molen-sint-jan-stramproy

De meeste mensen uit de regio Weert zijn bekend met recreatiegebied de IJzeren Man. Maar wist je dat dit onderdeel uitmaakt van het grote grenspark Kempen~Broek? En dat in dit tot ‘Groenste regio van de wereld’ bekroonde gebied heel wat mooie onontdekte plekjes zijn? Speciaal om al dat moois onder de aandacht te brengen, zijn er weel enkele nieuwe wandel- en fietsmogelijkheden met bijbehorende kaarten. Deze kaarten zijn te verkrijgen zijn bij de Bruna Weert (VVV agentschap) en via www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel.

Nieuwe fietskaart Kempen~Broek
Wil je fietsen door een grenzeloos mozaïek van landschappen? Dan is de nieuwe fietskaart Kempen~Broek zeker iets voor jou. Daarop staat een overzicht van de fietsroutes in het Grenspark en vier mooie suggestielussen met knooppunten. Een daarvan is een molenroute. Je komt langs wegkruisen, oude kapelletjes, windmolens en watermolens. Enkele van deze windmolens zijn regelmatig geopend en vaak in bedrijf. Wil je één van deze molens bezoeken? Kijk dan op de molenagenda van Molenstichting Weerterland via molensinweert.com. Daar kun je zien welke molen wanneer open is. Op de nieuwe kaart staat heel wat praktische info over o.a. horeca, fietsverhuur en bezienswaardigheden. En dat in vier talen! Je kunt de fietskaart kopen via de Bruna in Weert en via www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel.

Wandelgebied Smeetshof heeft nieuwe wandelkaart
De wandelroutes van het wandelgebied Smeetshof-Wijffelterbroek zijn aangepast. De gebieden zijn opnieuw ingericht. De recreant heeft nu de keuze om de gebaande bewegwijzerde wandelpaden te volgen of struinnatuur te bezoeken. Hier kun je naar hartenlust door het gebied dwalen zonder je aan de uitgezette wandelroutes te moeten houden. Hiervoor zijn in het gebied op verschillende plaatsen klaphekjes geplaatst waardoor je het struingebied in en uit kan. Je kan zomaar oog in oog komen te staan met één van de grote grazers die in het gebied leven. Houd wel minimaal 25 meter afstand tot de runderen en paarden. Liever geen grazers tegenkomen? De nieuwe uitgezette wandelroutes leiden je om het struingebied heen. De nieuwe wandelkaart van het gebied is vers van de pers. Je kunt hem kopen via de Bruna in Weert en via www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel.

Nieuwe streekkaart Kempen~Broek
Kempen~Broek biedt ontelbaar veel kwaliteitsvolle wandellussen: perfect bewegwijzerd, combineerbaar en op maat voor iedereen. De nieuwe streekkaart van Kempen~Broek bundelt het volledige aanbod van het GrensPark. Op de kaart vind je alle wandellussen maar ook de nieuwe wandelwissels. Dit is ideaal voor de wandelaar die zelf een wandeling wil samenstellen. Je kan via de wandelwissels verschillende lussen aan mekaar rijgen en van het éne wandelgebied overstappen naar het andere. Je kunt de streekkaart kopen via de Bruna in Weert en via www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel.

Wandelbox Limburg
De streekkaart Kempen~Broek is gebundeld in een exclusieve wandelbox samen met de 7 andere streekkaarten van de provincie Limburg. De streekkaarten kosten los € 8, de wandelbox is te koop voor € 34,90. Kortom, het ideale geschenk voor elke wandelaar! Je kunt de box en de afzonderlijke streekkaarten kopen via www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel.

Nieuw onthaalpunt Kempen~Broek
Ook is er recent een nieuw onthaalpunt voor het gebied Kempen~Broek geopend: De Schakel in Budel Dorplein. De geschiedenis van de zinkfabriek en de natuur in het gebied vormen de rode draad van de onthaalruimte. Je vindt er een belevingszuil, een vloerkaart van het gebied en een bord met de wandelroutes. De moeite waard! In 2017 wordt er geïnvesteerd in een hoofdtoegangspoort Kempen~Broek in het IJzeren Man gebied.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.