Regenboog-verkeerslichten op het Bassin in Weert

De gemeente Weert is voorstander van gelijke rechten voor en gelijke behandeling van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers). Dat wordt op diverse manieren kenbaar gemaakt. Zo ook met het plaatsen van speciale voetgangerslichten op het Bassin in Weert. Daarop zijn combinaties van vrouw-vrouw, vrouw-man en man-man te zien.

traffic-light-1024768_1280Met de ‘Antje’-verkeerslichten bij het Weerter NS-station, heeft Weert nu dus op twee plaatsen in de stad speciale sjablonen in voetgangerslichten. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen was de eerste stad die voetgangerslichten plaatste met afbeeldingen van koppels van hetzelfde geslacht, de zogenaamde regenboog-voetgangerslichten. In maart dit jaar was Utrecht de eerste Nederlandse stad met dergelijke verkeerslichten.

Regenboogstad

Met deze regenboogsjablonen geeft de gemeente Weert verder uitvoering aan het thema diversiteit in het coalitieprogramma 2014-2018. Hierin geeft het college van B&W aan dat in Weert iedereen zichzelf mag zijn. Sinds 3 februari van dit jaar mag Weert zich Regenboogstad noemen.

Coming-Outdag

Op Coming-Outdag (of Kom uit de kast–dag) die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de ‘coming-out’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.