Thema-actie gordel/gsm

politie-maasland-1

Gsm’s en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Helaas worden deze nog te veel gebruikt wanneer men aan het rijden is. Een gsm-oproep beantwoorden terwijl men achter het stuur zit kan voor gevaarlijke situaties zorgen en kan soms zelfs leiden tot verkeersongevallen. Een sms-bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden.

gordelOok de gordel dragen is verplicht. Dit geldt zowel voorin als achterin een voertuig. Het niet dragen van de gordel zal geen ongevallen veroorzaken, maar kan wel de ernst van de verwondingen verergeren bij een ongeval.

Daarom zullen de Limburgse politiezones tijdens deze thema-actie van 12 tot 26 oktober 2016 extra aandacht besteden aan chauffeurs die gebruik maken van het gsm-toestel achter het stuur en aan degenen die al dan niet een gordel dragen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.