Actie voor duurzamer Weert

oranje-bloem-1

De komende tijd zijn er tal van activiteiten voor een duurzamer en groener Weert. Door hieraan mee te doen kunnen inwoners zelf aan de slag met energiebesparing en vergroening en daarmee zelfs kosten besparen. De gemeente Weert werkt samen met de stichting Groen Weert om inwoners te helpen inspiratie om te zetten in daden. De eerste activiteit is een groen promotieteam dat op zaterdag 19 november de wijken in gaat met gratis planten en bloemenmixen.

Het promotieteam is om 10.00 uur te vinden bij het Kwintet Boshoven, om 11.15 uur bij winkelcentrum Moesel en om 12.30 uur op het Kerkplein in Stramproy. Op locatie legt het promotieteam inwoners uit hoe zij aan de slag kunnen gaan: met groen in eigen tuin en aan de gevel en mee kunnen doen met groene acties.

Wethouder Geert Gabriels: “Met een inspiratiefolder, een nieuwe website www.heerlijkweert.com met allerlei informatie over energiebesparing en vergroening, verwijzingen naar groene apps, kortingsvouchers, gratis planten en bloemenmixen willen we mensen enthousiast maken om mee te doen.”

‘Ontstening’ tuinen
Een van de doelen van al deze acties is inwoners te stimuleren verstening van tuinen tegen te gaan. Dat zorgt onder andere voor minder wateroverlast, minder opwarming van het stedelijk gebied en betere luchtkwaliteit. Dat geldt ook voor groene daken.

Geld verdienen of besparen
De gemeente Weert heeft het komende jaar zo’n 13 acties in petto waarmee inwoners geld kunnen verdienen of besparen. Zo zijn er bijvoorbeeld vouchers voor 20% korting op de aanschaf van een groen dak of gevel. Er is een prijsvraag voor groene en duurzame ideeën waarmee 500 euro is te verdienen. Er zijn waardebonnen om de binnenstad te vergroenen. Inwoners van bepaalde wijken kunnen een gratis thermoscan krijgen aangevuld met een energieadvies om energie te besparen. En er is een wedstrijd voor de verkiezing van de mooiste groene voortuin en geveltuin. Om inwoners te stimuleren hieraan mee te doen, helpt de gemeente een handje door het uitdelen van planten en bloemenmixen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.heerlijkweert.com en op www.facebook.com/heerlijkweert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.