Beleef de kerstsfeer in Thorn

kerk-kerst

Het witte stadje Thorn is ook dit jaar weer decor voor een romantische kerstsfeer.

Op zondag 11 december zal van 11.00 uur tot 17.00 uur de traditionele Kerstmarkt plaats vinden, in het sfeervol aangeklede centrum van het witte stadje en op Kasteelhoeve De Grote Hegge. De meer dan 70 standhouders bieden de bezoeker een uitgebreid en zeer gevarieerd assortiment.

Valkeniers van Birds@work zijn aanwezig met verschillende roofvogels om demonstraties en uitleg te geven. De demonstraties vinden plaats om 13.00 uur en 15.00 uur, op locatie De Grote Hegge. Leden van de toneelvereniging uit Thorn zullen u terug brengen in de tijd van Dickens. U zult hen tegenkomen als bijvoorbeeld straatjongen, bedelaar, Scrooge of adellijke dame in de straten van Thorn. Een grote schare vrijwilligers van de Koninklijke Harmonie van Thorn zorgt voor versgebakken wafels, overheerlijke oliebollen en nog veel meer.

In de Abdijkerk, met zijn verrassend heldere akoestiek, zullen op zaterdag 10 en zondag 11 december een aantal bijzondere concerten plaats vinden. Zaterdagavond treedt het gerenommeerde kamerkoor Studium Chorale op met als gastdirigent Jan Cober. Op zondag kan de bezoeker van 13.00-17.00 uur vrij binnenlopen en genieten van een gevarieerde reeks ensembles onder de naam Abdijconcertino’s. . Deze vormen al enkele jaren een vast en zeer succesvol onderdeel van de Kerstmarkt in Thorn. Dit jaar worden de concertino’s sfeervol afgesloten met de “Kennemer Christmas Carol Singers”.

Een toegangskaart voor het concert Studium Chorale op zaterdagavond bedraagt €12,50. In de voorverkoop €10,00 via www.vvvmiddenlimburg.nl. De entree voor de zondag is €3,00 (kinderen tot 12 jaar gratis).

Er is voldoende parkeergelegenheid en u kunt vanaf het parkeerterrein gratis een paardentram nemen naar de Kerstmarkt en vice versa.

Kijk voor meer informatie op www.kerstmarktthorn.nl, dan wilt u Kerst in Thorn op zaterdag 10 en zondag 11 december vast niet mislopen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.