Betoverende kerststad Roermond

kerst-1

In het prachtige decor van het Munsterplein in Roermond komt in december weer een sfeervol kerstdorp tot leven. Bezoekers kunnen een rondje schaatsen op de ijsbaan, genieten van lekker warme chocolademelk, leren over oude ambachten en op de foto gaan met uilen en roofvogels. In de gehele Roermondse binnenstad worden bezoekers vermaakt door entertainers en muziekgroepen. De sfeervolle verlichting maakt het plaatje compleet: “Roermond, de betoverende kerststad!”

Het Munsterplein in Roermond wordt voor de 2e editie van dit winterevenement omgetoverd tot Santa’s Village Roermond met een buitenschaatsbaan (met schaatsverhuur), een prachtig schaatsterras, een kerstsfeermarkt en het grote Munsterpleinpaviljoen. De kerstsfeermarkt heeft door de larikshouten chalets een authentieke uitstraling en biedt kerst gerelateerde artikelen en etenswaren, zoals oliebollen, wafels en grillworsten.
Speciaal voor de kinderen

Voor kinderen zijn er speciale attracties. Op het Munsterplein kunnen kinderen een ritje maken in het kersttreintje en de nostalgische draaimolen. Ook zijn er nagenoeg elke dag rondom de kiosk uilen en roofvogels te bewonderen. Op doordeweekse dagen kunnen scholen met de kinderen op bepaalde tijden gratis gebruik maken van de schaatsbaan.

Oude ambachten
Voor het eerst is er dit jaar een chalet waarin oude ambachten te zien zijn. Mogelijk gemaakt door sponsoring van o.a. Roermondse ondernemers, is er elke 3 à 4 dagen een andere oude ambacht te zien op het evenement. Denk aan tin gieten, pottenbakken, kerst stallen maken, portret tekenen en manden vlechten.
Straatentertainment

Tijdens Santa’s Village Roermond worden bezoekers in de straten van de Roermondse binnenstad van vrijdag t/m zondag vermaakt door straatentertainment. Er wordt een afwisselend programma geboden met professionele entertainers en lokale muzikale gezelschappen. Net als vorig jaar zal ook de unieke ganzenfanfare weer door de straten waggelen.

Munsterpleinpaviljoen
Het Munsterpleinpaviljoen is een unieke en sfeervolle locatie die direct aan de ijsbaan is gelegen. Voor bedrijven een prachtige locatie om het kerst- of nieuwjaarsfeest te organiseren. Vroege vogels kunnen ook al profiteren van 20% pre-sale voordeel met de Happy Visit Card. Voor € 10,- ontvangt u de Happy Visit Card t.w.v. € 12,50, waarmee u kunt betalen tijdens Santa’s Village in Roermond (Munsterpleinpaviljoen en schaatsverhuurchalet) én in Valkenburg (Gluhweinbar en Santa’s Grill). Ook leuk om cadeau te geven met de kerst!

Stichting Evenementen City Roermond
Santa’s Village Roermond is een evenement van de Stichting Evenementen City Roermond. Deze stichting is opgericht om meer (nieuwe) evenementen te organiseren in de Gemeente Roermond. Stichting Evenementen City Roermond zorgt voor de coördinatie van het hele evenement en de promotie. De kerstsfeermarkt op het Munsterplein wordt verzorgd door de coöperatie Santa’s Village die naast de kerstsfeermarkt in Roermond al jaren met succes Santa’s Village kerstsfeermarkt organiseert op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg aan de Geul.

Meer informatie
Voor meer informatie over het evenement kunt u terecht op www.santasvillageroermond.nl.
Wilt u liever via Facebook op de hoogte worden gehouden? Like dan de Facebook pagina www.facebook.com/santasvillageroermond

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.