Geen taxatie meer bij koop grond gemeente

markt-sittard

Inwoners van Sittard-Geleen die een stukje gemeentegrond bij hun woning willen kopen, hoeven voortaan geen taxatiekosten meer te betalen. Het college van B&W heeft besloten om bij dit soort strookjes grond met vaste verkoopprijzen te gaan werken.

,,Vaak bleek dat een taxatie van een paar vierkante meter grond duurder was dan de grond zelf,” licht wethouder Pieter Meekels (vastgoed) toe. Potentiële kopers haakten daardoor af. Vandaar dat we nu besloten hebben om met vaste prijzen te gaan werken.”

Die prijzen zijn voor grond (zogenaamde reststroken) grenzend aan de voortuin van de koper 17,50 euro, voor grond grenzend aan de zij- of achtertuin 44 euro per vierkante meter en voor grond die elders ligt is dat 22 euro per vierkante meter.

Volgens Pieter Meekels heeft deze werkwijze drie voordelen. ,,De inwoner weet meteen wat hij moet betalen als hij een stukje gemeentegrond wil kopen. En natuurlijk hoeft hij de taxatiekosten, ruim driehonderd euro, niet meer te betalen. Daarnaast kan een verkoop sneller worden afgehandeld wat zowel voor de koper als voor de gemeente (minder ambtelijke uren) een plus is..

Reststroken zijn stukjes grond van de gemeente van maximaal 150 vierkante meter die geen openbare functie (meer) vervullen. Niet elke reststrook is te koop. Soms liggen er leidingen of kabels onder de grond en gaat de eigenaar daarvan niet akkoord met verkoop. Ook kan het zijn dat stukken grond een bepaalde functie hebben (bijvoorbeeld onderdeel van een parkje) en daarom niet verkocht worden of dat verkoop tot een strookje grond zou leiden tot hogere onderhoudskosten voor het overblijvend gemeentelijke groen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.