Grote politieactie Roermond

politie-roermond-outlet

Op zaterdag 26 november werken politieagenten uit Duitsland, Roemenië, Nederland en van de Koninklijke Marechaussee weer samen in de strijd tegen internationale rondtrekkende bendes. Dit gebeurt onder meer in de Roermondse binnenstad en het Designer Outlet Center.

Vervolg actie 4 juni 2016
Deze actie vindt plaats in navolging van de succesvolle internationale politiecontrole op zaterdag 4 juni 2016. Ook toen hebben Nederlandse politieagenten samen met Roemeense en Duitse politieagenten gezamenlijk gepatrouilleerd op verschillende locaties in Roermond. Het was in juni voor het eerst dat Roemeense politieagenten in uniform in Nederland aan het werk waren.

Mobiel Banditisme
De controles zijn gericht op rondtrekkende, criminele bendes die zich veelvuldig schuldig maken aan verschillende misdrijven, zoals winkeldiefstallen en zakkenrollerijen. Aangezien deze bendes handig gebruik maken van de landsgrenzen om zo hun pakkans zo klein mogelijk te maken, is verdergaande internationale samenwerking noodzakelijk. Deze acties hebben dan ook tot doel om de internationale samenwerking te intensiveren en potentiele daders af te schrikken.

Gezamenlijke aanpak
De controles maken onderdeel uit van een gezamenlijke aanpak van de gemeente Roermond, politie en Openbaar Ministerie om dit zogenoemde mobiel banditisme een halt toe te roepen. Kern van de aanpak is om samen met andere partijen barrières op te werpen om Roermond zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor deze bendes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.