Man aangehouden op verdenking van grooming

twitter-292993_1280

Een 22-jarige man uit de gemeente Leudal is maandag 21 november 2016 aangehouden op verdenking van grooming van minderjarige meisjes. Tegen de man zijn drie aangiftes gedaan. De slachtoffers zijn 13, 14 en 17 jaar oud. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat meer meisjes slachtoffer zijn van deze verdachte.
Icoontjes van o.a. Twitter, Facebook en Instagram op telefoonscherm

De man is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

Is grooming verboden?
Grooming is verboden sinds 1 januari 2010. Het is strafbaar voor volwassenen om via chatsites minderjarige kinderen (

Wat is grooming?
Grooming is digitaal kinderlokken. Er is sprake van grooming als een volwassene via ICT contact legt met een kind, met de intentie om dat kind te ontmoeten met het doel om seksueel misbruik te plegen of kinderpornografische afbeeldingen te produceren. Contacten kunnen bijvoorbeeld gelegd worden via sociale netwerksites of chatprogramma’s, maar ook de sms en e-mail valt hieronder. Een volwassene kan zich voordoen als minderjarige om contact met het kind te krijgen, maar dit gebeurt (lang) niet altijd.

Kunt u grooming voorkomen?
Jongeren zijn zelf hun beste beveiliger. Als zij alert zijn en weten waarop te letten, is het lastiger voor de groomer om hun vertrouwen te winnen. Maak daarom dergelijke onderwerpen bespreekbaar en houd toezicht op het online gedrag, zowel achter de computer, als op een tablet en smartphone. Op de websites van de politie en vraaghetdepolitie.nl staan tips om de online veiligheid van kinderen te vergroten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.