Mark Rutte geeft startsein Mini Countryman

mini-countryman-production-at-vdl-nedcar-carel-bouckaert-jennifer-van-der-leegte-jan-mooren-willem-v-2249px

Vandaag heeft minister-president Mark Rutte bij VDL Nedcar te Born officieel het startsein gegeven voor de productie van de MINI Countryman. Dit is inmiddels het derde MINI model dat in Limburg wordt geproduceerd in opdracht van BMW Group. De premier heeft samen met Dr. Andreas Wendt, Senior Vice President en Head of Plant Regensburg van BMW Group, Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep, en Joost Govaarts, directeur VDL Nedcar, de eerste MINI Countryman gesigneerd ten overstaan van de medewerkers van de eindassemblage. Net als de MINI Cabrio is ook de MINI Countryman een model dat exclusief bij VDL Nedcar geproduceerd wordt.

Ter gelegenheid van de productiestart van de MINI Countryman ontving Wim van der Leegte minister-president Mark Rutte bij VDL Nedcar. Voor de premier was dit een mooi moment om kennis te maken met het bedrijf. Hij werd rondgeleid door de fabriek en kreeg de mogelijkheid om met medewerkers te praten. Vervolgens was hij getuige van de eerste MINI Countryman die van de band rolde, tevens de auto die hij kon signeren. Daarna kregen alle medewerkers van de fabriek de pen in handen om de auto te ondertekenen. De auto zal een plek krijgen in de ontvangstruimte van VDL Nedcar.

MINI introduceert met de nieuwe generatie MINI Countryman zijn grootste en meest veelzijdige model ooit in de 57-jarige merkgeschiedenis. De auto is compleet nieuw ontwikkeld en zet grote stappen op het gebied van ruimte, functionaliteit, stijl en kwaliteit. De nieuwe MINI Countryman versterkt de positie van MINI in het compacte premiumsegment en wordt voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg). De nieuwe MINI Countryman beleeft zijn wereldpremière tijdens de Los Angeles Auto Show op 18 november 2016. Deze nieuwe SUV van MINI staat vanaf 11 februari 2017 bij de Nederlandse MINI dealers en is leverbaar vanaf € 29.900.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.