Oekraïense topmuzikant in Thorn

ainsi2_co_joey_roberts-1

Oekraïne? Dat is toch dat land van MH-17? Dat land waar Nederland en Rusland steeds over bakkeleien? Dat land dat we vooral in het journaal zien als er weer gevochten wordt? Ja, dat klopt. Maar Oekraïne is veel meer dan dat.

Thorn Metronoom laat op 9 december zien dat Oekraïne ook veel moois te bieden heeft. Die avond presenteert de stichting de Oekraïense muzikant Volodymyr Kurylenko aan het publiek. Kurylenko speelt bajan, oftewel Oost-Europese knopaccordeon. En dat doet hij niet zomaar. Hij is een ware virtuoos op het instrument. Hij past zijn muziek aan aan zijn publiek. Jazzy? Geen probleem. Klassiek? Ook geen probleem. Toch liever Latin of pop? Kurylenko draait er zijn hand niet voor om.

Kurylenko pendelt doorlopend tussen Oekraïne en het westen. In zijn thuisland maakt hij zich sterk voor het behoud en de ontwikkeling van het culturele erfgoed, met name dat van de authentieke bajancultuur. Ook profileert hij zich als ‘schatbewaarder’ van de oude volksliederen van zijn streek, een schat die op het punt staat te verdwijnen.

Het concert van Kurylenko vindt vanaf 20.00 uur plaats in Fletcher hotel La Ville Blanche. Bezoekers die er een extra bijzondere avond van willen maken, kunnen het bezoek aan het concert ook combineren met een diner. Voor 29,95 euro kunt u genieten van een drie-gangendiner (excl. Drank) met aansluitend het concert. Wie alleen het concert wil bezoeken, betaalt 10,- entree. Kaarten reserveren kan door een mailtje te sturen naar info@thornmetronoom.nl.

Meer informatie over het bijzondere concert en voorbeelden van zijn muziek vindt u op de website www.thornmetronoom.nl .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.