Op 27 november weer open zondag op de Broekmolen

broekmolen

Deze onderslag watermolen uit 1738 met 3 koppels maalstenen heeft tot midden van de jaren 50 van de vorige eeuw dienst gedaan als graanmolen en is gelegen aan de Aabeek in een prachtig natuurgebied, Landgoed “De Broekmolen” aan de Grensweg 8 te Stramproy.

Na in mei van dit jaar het eerste maalkoppen na vele jaren weer in gebruik te hebben genomen is nu het tweede maalkoppel aan de beurt. Dankzij de inzet van diverse vrijwilligers zal op zondag 27 november voor de eerst met het tweede geheel gerestaureerde maalkoppel worden gemalen. Op deze laatste openstelling van dit jaar zal er bij goed wandel en fietsweer ook ons buitenterras weer open zijn.

Langs deze weg willen wij ook de vrijwilligers die dit jaar weer veel uren klaarstonden om de restauratie mogelijk te maken hartelijk bedanken voor hun inzet. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om dit stuk cultuur te behouden.

Voor uw agenda, de Broekmolen is elke 2e woensdag en elke 4e zondag van de maand open voor publiek met uitzondering van de maand december.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.