Preventieactie tegen woninginbraken Maasgouw

politie

De politie en de gemeente houden een actie tegen woninginbraken in de gemeente Maasgouw. U bent van harte uitgenodigd hier ook aan deel te nemen. De agenten lopen dan samen met u door de wijk en laten ‘witte voetjes’ achter op inbraakgevoelige plekken.

wit-voetje

De acties vinden in onderstaande kernen en data plaats:
– Maandag 7 november in Linne
– Dinsdag 8 november in Heel
– Donderdag 10 november in Maasbracht
– Maandag 14 november in Ohé en Laak
– Dinsdag 15 november in Wessem
– Donderdag 17 november in Stevensweert
– Maandag 21 november in Beegden
– Donderdag 24 november in Thorn

Aanmelden
De actie start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Over de precieze locatie wordt u na opgave geïnformeerd. Aanmelding met uw contactgegevens via mail: j.moonen@gemeentemaasgouw.nl

Doel
Met deze actie wil de politie en de gemeente laten zien hoe gemakkelijk het voor een insluiper is om binnen te komen en spullen te stelen. Het doel van deze actie is dan ook om inwoners bewust te maken van inbraakgevoelige situaties in en rond hun woning. Denk hierbij aan openstaande ramen, deuren en poorten en kostbaarheden die van buitenaf zichtbaar zijn.

Als de agenten zien dat bij een woning het inbrekers gemakkelijk wordt gemaakt om in te breken, bijvoorbeeld doordat een raam open staat, dan wordt er een witte voetafdruk bij die situatie achtergelaten met daarop meer uitleg over het project. Zo worden inwoners er alert op gemaakt hoe zij inbraken kunnen helpen voorkomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.